Llei de l’Horta

El passat dia 6 de març es va aprovar la Llei de l’Horta, publicada al DOGV el dia 12 d’este mateix mes.

És una Llei que té una gran importància per a la protecció del territori d´esta importantíssima àrea metropolitana de València que comprén, a més de la pròpia capital, a quasi 40 municipis de tota la comarca.
Amb esta llei es pretén protegir un territori d’una extraordinària importància agrària, catalogada per la FAO com una de les àrees agràries més emblemàtiques de tota la Mediterrània i que es troba davant greus problemes per a la seua supervivència, donada la pressió urbanística i les especulacions patides al llarg dels anys.
La seua aprovació ha estat celebrada per part d´alguna Organització Professional Agrària i fortament qüestionada per altra, contrària a l’ordenació del territori i les seues activitats.
En estos moments s’està redactant el Pla Agrari de l’Horta, que és el que ha de donar els instruments necessaris per a poder defensar adequadament l’activitat agrària i, amb ella, als llauradors i llauradores que hi viuen i treballen la terra.

 

Per a més informació Llei de L’Horta