Jornada «Futur de L’Horta»: Innovant des de l’experiència


Desde la Fundació IVIFA, en colaboració amb el Consell de l’Horta y la UPV, estem desenvolupant un projecte sobre iniciatives innovadores per a la conservació dinàmica de l’Horta de València. Aquest projecte contribueix al Pla d’Acció compromès amb el programa SIPAM de FAO. Aquest programa va atorgar fa ara tres anys el reconeixement a l’Horta de València i el seu regadiu històric com a «Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial» (SIPAM): Ací pots consultar el dossier complet.


Els SIPAM són sistemes agrícoles sostenibles vius i en evolució que, a més, creen impressionants paisatges de gran valor, rics en biodiversitat, desenvolupats a través de l’adaptació mútua d’una comunitat amb el seu territori. Representen sistemes dinàmics gestionats per comunitats identificades tant per les condicions específiques del lloc com per les tradicions i cultures de cultiu i aliments.


Donant continuïtat al taller realitzat a l’abril per a tractar de definir futurs diferents per a l’Horta, en esta ocasió després de reflexionar sobre l’escenari més realista i el concepte d’innovació en diferents àmbits, compartirem diverses experiències que ja es donen en el nostre territori. Reflexionarem sobre els seus elements diferenciadors i analitzarem la seua viabilitat així com les claus que poden garantir la seua sostenibilitat en aqueix futur més realista que hem definit.

Aquesta jornada tindrà lloc dimecres que ve 23 de novembre en la Seu del Consell de l’Horta (Alqueria dels Moros).